Mrkvovo-zázvorová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvovo-zázvorová polévka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39209 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
3 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibulka jarní |
4 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
1200 ml | Vývar zeleninový |
100 ml | Zakysaná smetana |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 18,4mg |
Draslík | 650,5mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,0mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibulka jarní, Sůl, Zakysaná smetana, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvovo-zázvorová polévka postup přípravy receptu:
1 | Jarní cibulku a česnek očistíme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme olivový olej a cibulku s česnekem na něm 5 minut restujeme. |
2 | Mrkev a celer oloupeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Zázvor očistíme, oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Mrkev, celer a zázvor vložíme do kastrolu k cibulce a česneku a chvilku restujeme. |
3 | Poté přelijeme zeleninovým vývarem a asi 30 minut vaříme, dokud celer a mrkev nezměknou. |
4 | Polévku po 30 minutách stáhneme ze sporáku, zeleninu za pomoci mixéru rozmixujeme na jemnou krémovou polévku. Kastrol vrátíme zpátky na sporák a znova přivedeme k varu, osolíme, opepříme a přidáme najemno nasekanou petrželku. |
5 | Poté ihned servírujeme na připravené talíře a zdobíme lžící zakysané smetany. |