Recept

Dušené hříbky se zakysanou smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 39212

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
500 g Hříbky čerstvé
0,5 kávová lžička Kmín celý
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
500 ml Voda pitná
250 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 250 kcal
Kilojoule 1 044kJ
3% Sacharidy 11 g
28% Tuky 21 g
8% Sodík 169 mg
13% Bílkoviny 7 g

Dušené hříbky se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:

1

V kastrole na rozpuštěném másle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Vmícháme očištěné, na plátky nakrájené hříbky, krátce osmahneme a podlijeme trochou vody. Přidáme kmín, pepř, sůl a pod pokličkou dusíme doměkka.

2

V hrnku rozmícháme zakysanou smetanu s hladkou moukou a směsí zahustíme houby. Chvíli povaříme a odstavíme z plotny.

3

Do pokrmu ihned vmícháme žloutky a nasekanou pažitku. Podle chuti přisolíme, opepříme a okyselíme citronovou šťávou.

4

Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Poznámka

Pokrm můžeme připravit i ze žampionů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept