Dušené hříbky se zakysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené hříbky se zakysanou smetanou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 39212 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
500 g | Hříbky čerstvé |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
500 ml | Voda pitná |
250 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 223,3mg |
Draslík | 727,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Hříbky čerstvé, Kmín celý, Pažitka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené hříbky se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | V kastrole na rozpuštěném másle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Vmícháme očištěné, na plátky nakrájené hříbky, krátce osmahneme a podlijeme trochou vody. Přidáme kmín, pepř, sůl a pod pokličkou dusíme doměkka. |
2 | V hrnku rozmícháme zakysanou smetanu s hladkou moukou a směsí zahustíme houby. Chvíli povaříme a odstavíme z plotny. |
3 | Do pokrmu ihned vmícháme žloutky a nasekanou pažitku. Podle chuti přisolíme, opepříme a okyselíme citronovou šťávou. |
4 | Vhodnou přílohou je dušená rýže. |
Poznámka
Pokrm můžeme připravit i ze žampionů.