Tykvová polévka na slanině s koprem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tykvová polévka na slanině s koprem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 39216 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
10 g | Cukr krupice |
20 g | Kopr čerstvý |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
10 ml | Ocet vinný |
30 ml | Olej rostlinný |
2 g | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
80 g | Smetana zakysaná 14% |
5 g | Sůl |
300 g | Tykev |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 291,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 545,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kopr čerstvý, Ocet vinný, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl, Tykev, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana zakysaná 14% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tykvová polévka na slanině s koprem postup přípravy receptu:
1 | Dužinu z tykve nastrouháme na jemno, slaninu nakrájíme na drobné kostičky, kopr posekáme. |
2 | Polovinu slaniny vložíme do hrnce, přilijeme trochu oleje, necháme rozškvařit, přidáme tykev a trochu podusíme. Zaprášíme moukou, promícháme, zalijeme vodou, přidáme druhou polovinu slaniny, osolíme a opeříme. Povaříme, podle chuti, přidáme cukr, přilijeme ocet a dovaříme. |
3 | Polévku nalijeme do hlubokých talířů a do každé porce vložíme lžíci zakysané smetany s přimíchaným koprem. |