Carpaccio z tresky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Carpaccio z tresky
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 150 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | sabatovicova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 39218 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
100 g | Ančovičky konzervované |
1 stroužek | Česnek |
600 g | Filety z tresky tmavé |
1 polévková lžíce | Koňak Armaňak |
0,3 l | Olej olivový |
0,5 hrst | Oregano čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
0,5 hrst | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 21,3mg |
Draslík | 176,0mg |
Vláknina | 764,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Armaňak, Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Filety z tresky tmavé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Carpaccio z tresky postup přípravy receptu:
1 | Filé z tresky tmavé vykostíme a necháme chladit dvě hodiny v mrazničce. |
2 | Petrželku a tymián očistíme, necháme okapat a otrháme lístky. Česnek oloupeme. |
3 | Ančovičky rozmixujeme s bylinkami a 0,2 litru oleje. Dokořeníme solí, pepřem a koňakem. Filé nakrájíme na velmi tenké plátky. |
4 | Zbylým olejem potřeme servírovací talíře a rozložíme na ně plátky filé, které potřeme omáčkou. |
Poznámka
Můžeme podávat s toasty a šampaňským. Před servírováním ještě jednou zkontrolujeme zbytky kostí v mase. Pokud nějaké najdeme, opatrně vyjmeme, abychom nepoškodili maso.