Chlebová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebová polévka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 3922 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
130 g | Chléb konzumní |
1 kávová lžička | Kmín celý |
2 hrst | Pažitka |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 66,5mg |
Draslík | 292,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kmín celý, Pažitka, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebová polévka postup přípravy receptu:
1 | Ve vývaru rozvaříme tvrdý chleba, okmínujeme. Po 8 minutách přidáme utřený česnek, sůl a rozkvedlané vajíčko, přidáme lžíci sádla. |
2 | Vlijeme do vydlabaných bochníčků chleba a zasypeme pažitkou. |