Recept

Zapečený ovčí sýr s ciabattou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 39220
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

2 polévková lžíce Balsamico ocet
4 ks Ciabatta
8 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rajčata Cherry
1 ks Rozmarýn čerstvý
150 g Rukola
200 g Salát Polníček
1 špetka Sůl
200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
1 ks Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 589 kcal
Kilojoule 2 465kJ
14% Sacharidy 50 g
44% Tuky 33 g
27% Sodík 546 mg
42% Bílkoviny 24 g

Zapečený ovčí sýr s ciabattou postup přípravy receptu:

1

Tymián, rozmarýn a pažitku omyjeme a najemno nasekáme. Česnek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

2

Na pánvi rozpálíme 4 lžíce olivového oleje a bylinky s česnekem na něm osmahneme. Přidáme podélně překrojenou ciabattu a dozlatova ji opečeme.

3

Plech vyložíme pečícím papírem, rozložíme na něj 4 půlky ciabatty, na ně klademe plátky ovčího sýra a zakryjeme další polovinou opečené ciabatty.

4

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia a zapékáme asi 15 minut.

5

Rukolu a polníček omyjeme a nahrubo nasekáme. Cherry rajčátka omyjeme a překrojíme na polovinu. Salátové listy a rajčátka vložíme do mísy. V menší misce smícháme balsamico, sůl, pepř a olivový olej a takto připravenou zálivkou přelijeme salát.

6

Ciabattu s ovčím sýrem servírujeme na připravené talíře a podáváme se salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept