Paprikášová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paprikášová polévka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 39224 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
50 g | Cibule |
40 g | Máslo čerstvé |
60 g | Nudle široké |
10 g | Paprika mletá sladká |
100 g | Paprika zelená |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
20 g | Protlak rajčatový |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
8 g | Sůl |
300 g | Telecí plec |
1800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 57,7mg |
Draslík | 260,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Nudle široké, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní), Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paprikášová polévka postup přípravy receptu:
1 | Papriky bez jádřinců nakrájíme na nudličky, cibuli nasekáme nadrobno, telecí maso nakrájíme na malé kostičky. |
2 | V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme maso, papriku, osolíme, opepříme a chvíli dusíme ve vlastní šťávě. Necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme mletou paprikou, zalijeme vodou a vaříme 30 minut. |
3 | Potom přidáme široké nudle, rajčatový protlak a dovaříme. Smetanu do polévky přimícháme až po odstavení z plotny. |
4 | Polévku rozdělíme do hlubokých talířů a posypeme nasekanou petrželkou. |