Jednoduchý recept

Paprikášová polévka

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 39224
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

50 g Cibule
40 g Máslo čerstvé
60 g Nudle široké
10 g Paprika mletá sladká
100 g Paprika zelená
3 g Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
20 g Protlak rajčatový
100 ml Smetana 12% (konzumní)
8 g Sůl
300 g Telecí plec
1800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 181 kcal
Kilojoule 757kJ
3% Sacharidy 12 g
12% Tuky 9 g
29% Sodík 578 mg
21% Bílkoviny 12 g

Paprikášová polévka postup přípravy receptu:

1

Papriky bez jádřinců nakrájíme na nudličky, cibuli nasekáme nadrobno, telecí maso nakrájíme na malé kostičky.

2

V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme maso, papriku, osolíme, opepříme a chvíli dusíme ve vlastní šťávě. Necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme mletou paprikou, zalijeme vodou a vaříme 30 minut.

3

Potom přidáme široké nudle, rajčatový protlak a dovaříme. Smetanu do polévky přimícháme až po odstavení z plotny.

4

Polévku rozdělíme do hlubokých talířů a posypeme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept