Hřebenatky v jablečné smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hřebenatky v jablečné smetaně
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sabatovicova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 39226 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
500 g | Hřebenatka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Pepř cayenský |
3 ks | Šalotka |
200 g | Smetana čerstvá ke šlehání |
1 kávová lžička | Šťáva citrónová |
1 hrst | Šťovík |
1 špetka | Sůl |
0,3 l | Víno jablečné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 53,3mg |
Draslík | 844,2mg |
Vláknina | 172,1mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hřebenatka, Pepř bílý, Pepř cayenský, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana čerstvá ke šlehání, Šťáva citrónová, Šťovík, Víno jablečné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hřebenatky v jablečné smetaně postup přípravy receptu:
1 | Šalotky oloupeme a nakrájíme nadrobno. V pánvi necháme zpěnit máslo a šalotku osmahneme na mírném ohni doměkka. Vmícháme utřený česnek a podusíme. |
2 | Podlijeme vínem a dusíme, dokud se neodpaří alespoň polovina. Přilijeme smetanu a vaříme do krémového stavu na mírném ohni. Poté přelijeme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Okořeníme solí, pepřem, cayenským pepřem a pokapeme citrónovou šťávou. |
3 | Hřebenatky očistíme, odkrojíme jikrový červený váček. Omáčku vrátíme zpátky do pánve. Vložíme k ní hřebenatky a vaříme na mírném ohni 3 minuty pod poklicí. |
4 | Šťovík očistíme a nakrájíme nadrobno. Přidáme jej spolu s jikrami do pánve a prohřejeme. |
Poznámka
Jako přílohu můžeme nabídnout rýži.