Jednoduchý recept

Hřebenatky v jablečné smetaně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 39226
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
500 g Hřebenatka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Pepř cayenský
3 ks Šalotka
200 g Smetana čerstvá ke šlehání
1 kávová lžička Šťáva citrónová
1 hrst Šťovík
1 špetka Sůl
0,3 l Víno jablečné

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 522 kcal
Kilojoule 2 185kJ
12% Sacharidy 43 g
33% Tuky 25 g
14% Sodík 275 mg
45% Bílkoviny 26 g

Hřebenatky v jablečné smetaně postup přípravy receptu:

1

Šalotky oloupeme a nakrájíme nadrobno. V pánvi necháme zpěnit máslo a šalotku osmahneme na mírném ohni doměkka. Vmícháme utřený česnek a podusíme.

2

Podlijeme vínem a dusíme, dokud se neodpaří alespoň polovina. Přilijeme smetanu a vaříme do krémového stavu na mírném ohni. Poté přelijeme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Okořeníme solí, pepřem, cayenským pepřem a pokapeme citrónovou šťávou.

3

Hřebenatky očistíme, odkrojíme jikrový červený váček. Omáčku vrátíme zpátky do pánve. Vložíme k ní hřebenatky a vaříme na mírném ohni 3 minuty pod poklicí.

4

Šťovík očistíme a nakrájíme nadrobno. Přidáme jej spolu s jikrami do pánve a prohřejeme.

Poznámka

Jako přílohu můžeme nabídnout rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept