Zapečená červená řepa s citrónem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená červená řepa s citrónem
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 39227 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
400 g | Červená řepa |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
10 g | Kmín celý |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 g | Smetana na vaření |
20 g | Strouhanka |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 257,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Cukr krupice, Kmín celý, Ocet vinný, Strouhanka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana na vaření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená červená řepa s citrónem postup přípravy receptu:
1 | Červenou řepu umyjeme a v hrnci s vodou vaříme doměkka přibližně 40 minut, podle velikosti řepy. Uvařenou scedíme, necháme vychladnout, studenou ji oloupeme a nakrájíme na kolečka o průměru 3 cm. Naskládáme je na plech tak, aby se trochu překrývaly. Kolečka řepy pokapeme octem, polijeme olejem, jemně posypeme kmínem a vložíme do vyhřáté trouby, kde pečeme asi 20 minut. |
2 | Smetanu promícháme s nasekanou petrželovou natí, opepříme, nalijeme řepu, kterou posypeme strouhankou. Vrátíme zpátky do trouby na 15 minut, aby smetana zezlátla. |
3 | Zapečenou a ještě teplou řepu nakrájíme na úhledné porce a podáváme na nahřátých talířích. |
Poznámka
Zapečenou červenou řepu podáváme teplou, přílohou může byt čerstvé pečivo nebo pečené pirožky.