Recept

Zapečená červená řepa s citrónem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 39227
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

400 g Červená řepa
1 polévková lžíce Cukr krupice
10 g Kmín celý
3 polévková lžíce Ocet vinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Smetana na vaření
20 g Strouhanka
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 105 kcal
Kilojoule 437kJ
4% Sacharidy 16 g
3% Tuky 2 g
5% Sodík 91 mg
5% Bílkoviny 3 g

Zapečená červená řepa s citrónem postup přípravy receptu:

1

Červenou řepu umyjeme a v hrnci s vodou vaříme doměkka přibližně 40 minut, podle velikosti řepy. Uvařenou scedíme, necháme vychladnout, studenou ji oloupeme a nakrájíme na kolečka o průměru 3 cm. Naskládáme je na plech tak, aby se trochu překrývaly. Kolečka řepy pokapeme octem, polijeme olejem, jemně posypeme kmínem a vložíme do vyhřáté trouby, kde pečeme asi 20 minut.

2

Smetanu promícháme s nasekanou petrželovou natí, opepříme, nalijeme řepu, kterou posypeme strouhankou. Vrátíme zpátky do trouby na 15 minut, aby smetana zezlátla.

3

Zapečenou a ještě teplou řepu nakrájíme na úhledné porce a podáváme na nahřátých talířích.

Poznámka

Zapečenou červenou řepu podáváme teplou, přílohou může byt čerstvé pečivo nebo pečené pirožky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept