Jednoduchý recept

Slunečnicový chléb

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 39228
Kategorie: Přílohy

Ingredience

2 kávová lžička Cukr krupice
2 kávová lžička Droždí
200 g Mouka pšeničná celozrnná
300 g Mouka pšeničná hladká
3 kávová lžička Olej slunečnicový
125 g Semínka slunečnicová loupaná
2 kávová lžička Sůl
350 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 523 kcal
Kilojoule 2 188kJ
22% Sacharidy 80 g
21% Tuky 16 g
22% Sodík 442 mg
32% Bílkoviny 18 g

Slunečnicový chléb postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme droždí, zalijeme 100ml vlažné vody a necháme rozpustit. Přidáme mouku, slunečnicová semínka (malou hrst semínek necháme na závěrečné posypání), sůl, 2 lžičky oleje a cukr. Vše pořádně promícháme a vyklopíme na pracovní stůl. Tam minimálně pět minut hněteme.

2

Těsto dáme do mísy a zakryjeme utěrkou. Necháme hodinu kynout na teplém místě. Mělo by zhruba zdojnásobit svůj objem. Poté vše ještě jednou zamícháme a dáme do olejem vymazané formy na chléb. Opět zakryjeme utěrkou a necháme ještě 30 minut dokynout. Před vložením do trouby chléb ještě potřeme rozmixovaným vajíčkem a posypeme semínky. Pak už jen stačí dát do trouby a péct 40 minut na 200 stupňů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept