Recept

Pečený losos s liškami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 39230
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Celer bulvový
800 g Filety z lososa atlantického
1 kávová lžička Hořčice
250 g Lišky čerstvé
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 g Mrkev kořen
5 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř bílý
1,5 kávová lžička Pepř citronový
200 g Pórek
1,5 dl Smetana jihočeská zakysaná15%
2 kávová lžička Sůl
200 g Sýr Čedar
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 867 kcal
Kilojoule 3 626kJ
5% Sacharidy 17 g
240% Tuky 180 g
40% Sodík 806 mg
98% Bílkoviny 55 g

Pečený losos s liškami postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a osušíme filety mořského lososa. Lososa osolíme a opepříme citronovým pepřem a zázvorem.

2

Očištěné lišky omyjeme, osušíme a rozkrájíme na menší kusy. Maličké plodnice necháme vcelku. Očistíme a omyjeme pórek, mrkev, celer a nakrájíme na tenké nudličky. Sýr Čedar nahrubo nastrouháme. V zakysané smetaně rozmícháme lžičku hořčice.

3

V pánvi rozpálíme olej s máslem a zeleninu zprudka restujeme 3-4 minuty. Vyjmeme ji a na zbylém omastku restujeme 2 minuty lišky. Ochutíme je bílým pepřem, solí, promícháme a vyjmeme z pánve.

4

Zapékací misku vymažeme 2 lžícemi slunečnicového oleje. Na dno položíme plátky lososa, na každý plátek rozdělíme lišky se zeleninou, směs zalijeme rozšlehanou zakysanou smetanou. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.

5

Mísu s lososem dáme de předem vyhřáté trouby na 250°C. Pečeme při 200°C přibližně 20 -25 minut.

6

Lososa se zeleninou rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept