Pečený losos s liškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený losos s liškami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 39230 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
800 g | Filety z lososa atlantického |
1 kávová lžička | Hořčice |
250 g | Lišky čerstvé |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 g | Mrkev kořen |
5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1,5 kávová lžička | Pepř citronový |
200 g | Pórek |
1,5 dl | Smetana jihočeská zakysaná15% |
2 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Čedar |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 64,5mg |
Draslík | 225,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Sůl, Sýr Čedar, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř citronový, Pórek, Smetana jihočeská zakysaná15% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Filety z lososa atlantického nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený losos s liškami postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a osušíme filety mořského lososa. Lososa osolíme a opepříme citronovým pepřem a zázvorem. |
2 | Očištěné lišky omyjeme, osušíme a rozkrájíme na menší kusy. Maličké plodnice necháme vcelku. Očistíme a omyjeme pórek, mrkev, celer a nakrájíme na tenké nudličky. Sýr Čedar nahrubo nastrouháme. V zakysané smetaně rozmícháme lžičku hořčice. |
3 | V pánvi rozpálíme olej s máslem a zeleninu zprudka restujeme 3-4 minuty. Vyjmeme ji a na zbylém omastku restujeme 2 minuty lišky. Ochutíme je bílým pepřem, solí, promícháme a vyjmeme z pánve. |
4 | Zapékací misku vymažeme 2 lžícemi slunečnicového oleje. Na dno položíme plátky lososa, na každý plátek rozdělíme lišky se zeleninou, směs zalijeme rozšlehanou zakysanou smetanou. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem. |
5 | Mísu s lososem dáme de předem vyhřáté trouby na 250°C. Pečeme při 200°C přibližně 20 -25 minut. |
6 | Lososa se zeleninou rozdělíme na talíře a ihned podáváme. |