Kuřecí milagutannir - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí milagutannir
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 39231 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
10 ks | Feferony |
1200 g | Kuře |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Nové koření mleté |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
150 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 158,0mg |
Draslík | 565,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Feferony, Kuře, Rýže loupaná, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Nové koření mleté, Paprika mletá pálivá, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí milagutannir postup přípravy receptu:
1 | Feferonky nadrobno nasekáme nebo rozemeleme a smícháme s ostatním kořením. Kuře naporcujeme, zalijeme vodou, ochutíme solí a necháme dusit. Po cca 10 minutách přidáme feferonky s kořením a dál dusíme do poloměkka. |
2 | Cibuli nasekáme, orestujeme na rozpáleném másle dozlatova, přidáme k masu, přilijeme horkou vodu, přisypeme rýži a znovu přivedeme k varu. |
3 | Jakmile jsou maso i rýže měkké, vhodíme do polévky nasekanou petrželku, plátky citronu a podáváme. |