Recept

Krevetový koktejl se zeleným chřestem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 39233
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Chilli paprička
500 g Chřest zelený
1 špetka Cukr krupice
3 polévková lžíce Kečup
1 ks Koriandr čerstvý
800 g Krevety tygří - loupané
150 g Majonéza
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Rajčata
3 polévková lžíce Rajčatová šťáva
75 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tabasco

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 169 kcal
Kilojoule 706kJ
3% Sacharidy 13 g
11% Tuky 8 g
14% Sodík 286 mg
45% Bílkoviny 26 g

Krevetový koktejl se zeleným chřestem postup přípravy receptu:

1

Chřest omyjeme, očistíme, spodní část oloupeme, nakrájíme na 4 cm dlouhé kousky a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15 minut. Poté je slijeme, scedíme a vložíme do salátové mísy. Cherry rajčátka omyjeme, překrojíme na polovinu a přidáme k chřestu.

2

V menší misce smícháme majonézu, kečup, rajčatovou šťávu, tabasco, najemno nasekanou chilli papričku, sůl, pepř, cukr. Vše důkladně promícháme. Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku a společně s najemno nasekaným koriandrem ji přimícháme do majonézy.

3

Na pánvi rozpálíme máslo a lehce na něm orestujeme krevety. Po orestování je přidáme do salátové mísy k chřestu a rajčatům, promícháme.

4

Listy ledového salátu omyjeme a vyložíme jimi menší salátové misky. Do nich vložíme krevety s chřestem a rajčátky, přelijeme majonézou a ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept