Jednoduchý recept

Bramborová polévka po italsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39235

Ingredience

500 g Brambory
1 ks Celer řapíkatý
6 ks Cibulka jarní
100 g Mozzarella
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Rajčata Cherry
1 špetka Sůl
1 l Vývar zeleninový
1 stroužek Česnek
1 kávová lžička Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 223 kcal
Kilojoule 934kJ
8% Sacharidy 27 g
12% Tuky 9 g
42% Sodík 839 mg
17% Bílkoviny 10 g

Bramborová polévka po italsku postup přípravy receptu:

1

Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Celer očistíme a nakárájíme na kostičky.

2

V hrnci rozpálíme olivový olej a jarní cibulku s česnekem na něm orestujeme. Po chvilce přidáme brambory, celer, přidáme šalvěj a ještě 5 minut restujeme. Nakonec zalijeme zeleninovým vývarem a asi 30 minut na mírném ohni vaříme.

3

Cherry rajčátka nahoře nařízneme do křížku, spaříme horkou vodou a slupku oloupeme. Rajčátka překrojíme na polovinu a přidáme do polévky. Uvařenou polévku osolíme, opepříme, přidáme najemno nasekanou pažitku, najemno nakrájenou mozzarellu a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept