Jednoduchý recept

Rajčatový chléb s cibulí

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 39236

Ingredience

2 ks Cibule červená
3 kávová lžička Droždí
500 g Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Olej olivový
3 kávová lžička Oregano čerstvé
500 g Rajčata
2 kávová lžička Sůl
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 404 kcal
Kilojoule 1 691kJ
23% Sacharidy 83 g
3% Tuky 2 g
26% Sodík 511 mg
25% Bílkoviny 14 g

Rajčatový chléb s cibulí postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme droždí a necháme rozpustit ve 100ml vlažné vody. Poté přimícháme mouku, sůl a dolijeme zbytek vody. Pořádně promícháme, zakryjeme utěrkou a necháme alespoň 1 hodinu kynout na teplém místě.

2

Mezitím připravíme rajčata, která spaříme vroucí vodou a oloupeme. Rozkrojíme na poloviny, očistíme od semínek a nakrájíme na několik větších kusů. Cibuli nakrájíme na plátky a spolu s rajčaty dáme na rozpálenou pánev. Vaříme cca deset minut, přidáme špetku oregana.

3

Rajčata necháme vychladnout a přidáme do těsta. Pořádně zamícháme, a v případě, že je těsto příliš vodnaté, tak přidáme trochu mouky.

4

Těsto pak vyklopíme na pracovní stůl a hněteme minimálně pět minut. Poté dáme do olejem vymazané formy, přehodíme přes něj utěrku a necháme další 1 hodinu kynout.

5

Pak už jen stačí chléb pomazat mlékem a dát do trouby, kde pečeme 45 minut při teplotě 200 stupňů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept