Rajčatový chléb s cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatový chléb s cibulí
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 39236 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 ks | Cibule červená |
3 kávová lžička | Droždí |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Olej olivový |
3 kávová lžička | Oregano čerstvé |
500 g | Rajčata |
2 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 387,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Oregano čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatový chléb s cibulí postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme droždí a necháme rozpustit ve 100ml vlažné vody. Poté přimícháme mouku, sůl a dolijeme zbytek vody. Pořádně promícháme, zakryjeme utěrkou a necháme alespoň 1 hodinu kynout na teplém místě. |
2 | Mezitím připravíme rajčata, která spaříme vroucí vodou a oloupeme. Rozkrojíme na poloviny, očistíme od semínek a nakrájíme na několik větších kusů. Cibuli nakrájíme na plátky a spolu s rajčaty dáme na rozpálenou pánev. Vaříme cca deset minut, přidáme špetku oregana. |
3 | Rajčata necháme vychladnout a přidáme do těsta. Pořádně zamícháme, a v případě, že je těsto příliš vodnaté, tak přidáme trochu mouky. |
4 | Těsto pak vyklopíme na pracovní stůl a hněteme minimálně pět minut. Poté dáme do olejem vymazané formy, přehodíme přes něj utěrku a necháme další 1 hodinu kynout. |
5 | Pak už jen stačí chléb pomazat mlékem a dát do trouby, kde pečeme 45 minut při teplotě 200 stupňů. |