Recept

Zapékané brambory s treskou a hřiby

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 39239

Ingredience

800 g Brambory
1 polévková lžíce Hořčice
300 g Hříbky čerstvé
1,5 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2,5 dl Smetana zakysaná15%
1,5 kávová lžička Sůl
1,5 kávová lžička Sůl mořská
500 g Treska aljašská
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 444 kcal
Kilojoule 1 859kJ
9% Sacharidy 33 g
26% Tuky 20 g
59% Sodík 1 g
63% Bílkoviny 36 g

Zapékané brambory s treskou a hřiby postup přípravy receptu:

1

Tresku omyjeme, osušíme, osolíme mořskou solí. Plátky rozkrájíme na menší kusy, potřeme hořčicí, posypeme pepřem a drceným kmínem.

2

Oloupeme a omyjeme brambory, pokrájíme je na plátky, v míse je promícháme s 1,5 lžičkou soli. Citronový tymián omyjeme a drobně posekáme. Hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. V zakysané smetaně vyšleháme žloutky.

3

V pánvi na lžíci másla a 2 lžících oleje hříbky zprudka orestujeme (po 1 minutě z každé strany). Brambory rozdělíme na 3 díly, rybu a hříbky podělíme na 2 díly.

4

Zapékací mísu vytřeme dvěma lžícemi oleje, na dno položíme jednu vrstvu brambor, na ni vrstvu tresky, posypeme 0,5 lžicí nakrájeného tymiánu. Na rybu dáme polovinu hříbků a vrstvy opakujeme. Poslední vrstva bude z brambor. Vše přelijeme smetanou, zakryjeme poklicí a dáme do předem vyhřáté trouby péct.

5

Pečeme při 180°C přibližně 40 - 50 minut do zlatova. Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept