Salát z květáku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z květáku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3924 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
11% Kalorie 219 kcal
Kilojoule 918kJ
5% Sacharidy 18 g
21% Tuky 16 g
7% Sodík 138 mg
11% Bílkoviny 6 g
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 36,0mg |
Draslík | 973,4mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 149,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Květák, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majolka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z květáku postup přípravy receptu:
1 | Květák omyjeme a nakrájíme na tenké plátky nebo jej nastrouháme na struhadle. |
2 | Zakapeme citronem, osolíme a promícháme s majonézou. |
3 | Salát zdobíme dílky rajčat nebo jím vydlabaná rajčata naplníme. |