Jednoduchý recept

Jihoafrický chléb se semínky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 39240
Kategorie: Přílohy

Ingredience

2 kávová lžička Cukr krupice
3 kávová lžička Droždí
3 kávová lžička Lněné semínko
3 kávová lžička Mák - semena
1 polévková lžíce Mléko polotučné
125 g Mouka pšeničná celozrnná
375 g Mouka pšeničná hladká
3 kávová lžička Sezam - semena
3 kávová lžička Slunečnice - semena
3 kávová lžička Směs ořechů
1 kávová lžička Sůl
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 484 kcal
Kilojoule 2 024kJ
22% Sacharidy 81 g
13% Tuky 10 g
18% Sodík 356 mg
29% Bílkoviny 16 g

Jihoafrický chléb se semínky postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme droždí a necháme rozpustit ve 300ml vody, do které vmícháme cukr. Po pěti minutách vmícháme mouku, semínka, nasekané ořechy a sůl. Pořádně promícháme, mělo by vzniknout měkké, ale zároveň lepkavé těsto.

2

Těsto pak přeneseme do vymazané formy na chléb a necháme kynout, dokud nebude dosahovat plné formy.

3

Pak už jen stačí dát do trouby a nechat 30 minut péct na 200 stupňů a dále 30 minut při teplotě 180 stupňů.

4

Po vyklopení z formy chléb ihned potřeme studeným mlékem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept