Jihoafrický chléb se semínky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jihoafrický chléb se semínky
Jihoafrický chléb se semínky
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 39240 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 kávová lžička | Cukr krupice |
3 kávová lžička | Droždí |
3 kávová lžička | Lněné semínko |
3 kávová lžička | Mák - semena |
1 polévková lžíce | Mléko polotučné |
125 g | Mouka pšeničná celozrnná |
375 g | Mouka pšeničná hladká |
3 kávová lžička | Sezam - semena |
3 kávová lžička | Slunečnice - semena |
3 kávová lžička | Směs ořechů |
1 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,1mg |
Draslík | 268,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Mák - semena, Sezam - semena, Slunečnice - semena, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lněné semínko, Mléko polotučné, Mouka pšeničná celozrnná, Mouka pšeničná hladká, Směs ořechů mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jihoafrický chléb se semínky postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme droždí a necháme rozpustit ve 300ml vody, do které vmícháme cukr. Po pěti minutách vmícháme mouku, semínka, nasekané ořechy a sůl. Pořádně promícháme, mělo by vzniknout měkké, ale zároveň lepkavé těsto. |
2 | Těsto pak přeneseme do vymazané formy na chléb a necháme kynout, dokud nebude dosahovat plné formy. |
3 | Pak už jen stačí dát do trouby a nechat 30 minut péct na 200 stupňů a dále 30 minut při teplotě 180 stupňů. |
4 | Po vyklopení z formy chléb ihned potřeme studeným mlékem. |