Jednoduchý recept

Kaše z červené řepy s kefírem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 39241
Kategorie: Kaše

Ingredience

300 g Brambory
300 g Červená řepa
1 ks Cibule
10 g Kmín celý
50 g Máslo jihočeské
1 l Mléko kefírové
1 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 192 kcal
Kilojoule 803kJ
6% Sacharidy 20 g
12% Tuky 9 g
10% Sodík 197 mg
14% Bílkoviny 8 g

Kaše z červené řepy s kefírem postup přípravy receptu:

1

Červenou řepu omyjeme, dáme do hrnce s osolenou vodou a podle velikosti vaříme doměkka přibližně 30 minut. Uvařenou scedíme, nakrájíme na malé kostky a dáme do mísy.

2

Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky, které uvaříme spolu s kmínem v hrnci s osolenou vodou. Měkké scedíme, vysypeme do mísy s řepou a spolu je rozšťoucháme na hladkou kaši. Nakonec dochutíme pepřem a ještě horkou kaši porcujeme na talíře.

3

Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a v pánvi na rozpáleném másle osmahneme dokřupava. Chutnou cibulí posypeme každou porci kaše.

Poznámka

Kaši podáváme teplou na vyhřátém talíři, přidáme hrníček kefírového mléka a rodinná večeře je připravená.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept