Kaše z červené řepy s kefírem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kaše z červené řepy s kefírem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 39241 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
300 g | Brambory |
300 g | Červená řepa |
1 ks | Cibule |
10 g | Kmín celý |
50 g | Máslo jihočeské |
1 l | Mléko kefírové |
1 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 423,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Červená řepa, Cibule, Kmín celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo jihočeské, Mléko kefírové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kaše z červené řepy s kefírem postup přípravy receptu:
1 | Červenou řepu omyjeme, dáme do hrnce s osolenou vodou a podle velikosti vaříme doměkka přibližně 30 minut. Uvařenou scedíme, nakrájíme na malé kostky a dáme do mísy. |
2 | Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky, které uvaříme spolu s kmínem v hrnci s osolenou vodou. Měkké scedíme, vysypeme do mísy s řepou a spolu je rozšťoucháme na hladkou kaši. Nakonec dochutíme pepřem a ještě horkou kaši porcujeme na talíře. |
3 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a v pánvi na rozpáleném másle osmahneme dokřupava. Chutnou cibulí posypeme každou porci kaše. |
Poznámka
Kaši podáváme teplou na vyhřátém talíři, přidáme hrníček kefírového mléka a rodinná večeře je připravená.