Rybí filé na česneku a paprice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé na česneku a paprice
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 39244 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
30 ml | Citronová šťáva |
800 g | Filé rybí |
200 g | Mouka pšeničná hladká |
20 g | Paprika mletá sladká |
50 g | Sádlo škvařené |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 2,4mg |
Draslík | 137,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé na česneku a paprice postup přípravy receptu:
1 | Porce filé pokapeme citronovou šťávou a dáme na 1 hodinu uležet do chladna. |
2 | Mezitím prolisujeme česnek a smícháme se solí do pasty. Mouku promícháme s paprikou. |
3 | Jednotlivé porce filé silně potřeme česnekovou pastou, obalíme v mouce a na rozpáleném sádle osmažíme dozlatova z obou stran. |
Poznámka
1 hod na uležení ryby.