Jednoduchý recept

Maďarský bramborový chléb

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 39245

Ingredience

450 g Brambory
2 kávová lžička Droždí
1 špetka Kmín celý
375 g Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 316 kcal
Kilojoule 1 322kJ
18% Sacharidy 66 g
1% Tuky 1 g
15% Sodík 294 mg
20% Bílkoviny 11 g

Maďarský bramborový chléb postup přípravy receptu:

1

Brambory nakrajíme, uvaříme a zcedíme (vodu, ve které se vařily ponecháme). Následně je rozšťoucháme a necháme vychladnout.

2

Mezitím do mísy nasypeme droždí a zalijeme 100ml vlažné vody. Počkáme pět minut, až se droždí ve vodě rozpustí. Poté přidáme mouku, kmín a 100ml vody z brambor.

3

Těsto pořádně promícháme a počkáme 20 minut, než vykyne. Poté přidáme brambory a důkladně vše promícháme.

4

Těsto přendáme na pracovní plochu a minimálně pět minut hněteme. Vrátíme do mísy a necháme další dvě hodiny kynout.

5

Z těsta vytvarujeme kulatý bochník chleba, položíme na pomoučený plech, na kterém necháme ještě půl hodiny kynout.

6

Nakonec bochník poprášíme moukou, křížem dvakrát nařízneme a dáme péct do trouby na 55 minut při teplotě 220 stupňů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept