Maďarský bramborový chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maďarský bramborový chléb
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 39245 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
450 g | Brambory |
2 kávová lžička | Droždí |
1 špetka | Kmín celý |
375 g | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 466,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Droždí, Kmín celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maďarský bramborový chléb postup přípravy receptu:
1 | Brambory nakrajíme, uvaříme a zcedíme (vodu, ve které se vařily ponecháme). Následně je rozšťoucháme a necháme vychladnout. |
2 | Mezitím do mísy nasypeme droždí a zalijeme 100ml vlažné vody. Počkáme pět minut, až se droždí ve vodě rozpustí. Poté přidáme mouku, kmín a 100ml vody z brambor. |
3 | Těsto pořádně promícháme a počkáme 20 minut, než vykyne. Poté přidáme brambory a důkladně vše promícháme. |
4 | Těsto přendáme na pracovní plochu a minimálně pět minut hněteme. Vrátíme do mísy a necháme další dvě hodiny kynout. |
5 | Z těsta vytvarujeme kulatý bochník chleba, položíme na pomoučený plech, na kterém necháme ještě půl hodiny kynout. |
6 | Nakonec bochník poprášíme moukou, křížem dvakrát nařízneme a dáme péct do trouby na 55 minut při teplotě 220 stupňů. |