Pikantní pstruh na víně a rajčatech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní pstruh na víně a rajčatech
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 39247 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Harissa pasta |
800 g | Pstruh |
1 ks | Cibule |
30 ml | Citronová šťáva |
1 g | Paprika mletá pálivá |
100 g | Protlak rajčatový |
40 g | Sádlo škvařené |
9 g | Sůl |
3 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 125,7mg |
Draslík | 870,6mg |
Vláknina | 910,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pstruh, Cibule, Citronová šťáva, Sádlo škvařené, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Harissa pasta, Paprika mletá pálivá, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní pstruh na víně a rajčatech postup přípravy receptu:
1 | Očištěné poloviny pstruha potřeme solí a pálivou paprikou, pokapeme citronem a necháme na tácu uležet. |
2 | Mezitím osmažíme na sádle cibuli nasekanou nadrobno dorůžova, zalijeme vínem, přimícháme rajčatový a paprikový protlak, promícháme a krátce povaříme. |
3 | Vložíme pstruhy a velmi pozvolna na mírném ohni dusíme 20 minut. Občas ryby přelijeme omáčkou. |