Červená řepa s lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červená řepa s lososem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 39249 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
300 g | Červená řepa |
1 ks | Citrony |
20 g | Křen |
200 g | Losos - filety |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 26,0mg |
Draslík | 467,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Citrony, Křen, Losos - filety, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Červená řepa s lososem postup přípravy receptu:
1 | Červenou řepu umyjeme, vložíme do hrnce s osolenou a octovou vodou, kde povaříme asi 30 minut doměkka. Měkkou řepu vyndáme z hrnce, necháme vychladnout a nakrájíme na tenká kolečka silná 2 cm. |
2 | Lososové filety nakrájíme na 6 porci, každou porci položíme na dostatečně velký kus alobalu kůži dolů. Filety zakapeme olejem, položíme na ně dvě plátky řepy, které posypeme kmínem a zakapeme vymačkanou citrónovou šťávou. Potom dáme lžičku nastrouhaného křenu, suroviny v alobalu posypeme pepřem a zabalíme do balíčku. Naskládáme je na plech, který vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15 - 20 minut. |
3 | Plech vytáhneme z trouby, balíčky rozdělíme na jednotlivé talíře a ihned podáváme. |
Poznámka
Jídlo podáváme teplé, nejlépe chutná s vařeným bramborem.