Jednoduchý recept

Jeseter na maďarský způsob

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 39253
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
50 g Celer bulvový
1 ks Cibule
30 ml Citronová šťáva
800 g Jeseter ruský
100 g Mrkev kořen
100 g Petržel kořen
60 g Petržel kudrnka
9 g Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1,5 l Voda pitná
2 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 370 kcal
Kilojoule 1 546kJ
3% Sacharidy 10 g
113% Tuky 84 g
54% Sodík 1 g
65% Bílkoviny 36 g

Jeseter na maďarský způsob postup přípravy receptu:

1

Jesetera očistíme, zbavíme ploutví, hlavy, kůže a naporcujeme. Porce ryby nasolíme a pokapeme citronovou šťávou, necháme uležet na tácu.

2

Mezitím odpad z ryby dáme vařit s kořenovou zeleninou a bobkovým listem. Když je zelenina měkká, vývar scedíme a do čistého vložíme porce ryby. Vaříme velmi pomalu na mírném ohni asi 15 minut. Když je maso měkké vyjmeme je a uchováme teplé, vývar prudce vyvaříme na půl litru tekutiny a odstavíme. Vlijeme kysanou smetanu s ušlehaným žloutkem, nasekanou petrželkou a solí.

3

Hotovou omáčkou přelijeme porce ryby na talířích.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept