Mozečková polévka se šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mozečková polévka se šlehačkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 39254 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
4 hrnek | Masový vývar |
50 ml | Smetana čerstvá ke šlehání |
2 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 ks | Vepřový mozek |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 11g |
Draslík | 2g |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 67,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vepřový mozek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Masový vývar, Smetana čerstvá ke šlehání, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mozečková polévka se šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné mozečky rozvaříme v silném vývaru, který osolíme dle chuti a odstavíme. |
2 | Poté do polévky rozšleháme žloutky, přidáme šlehačku, nastrouhaný sýr, rozdělíme do misek a ihned podáváme. |