Jednoduchý recept

Podhimalájská polévka s čočkou a švestkami

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 39257

Ingredience

1 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
0,5 kávová lžička Hřebíček
1 polévková lžíce Ocet vinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl
1 hrnek Vepřová krev
4 stroužek Česnek
250 g Čočka jedlá
120 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 638kJ
17% Sacharidy 62 g
1% Tuky 1 g
3% Sodík 65 mg
64% Bílkoviny 36 g

Podhimalájská polévka s čočkou a švestkami postup přípravy receptu:

1

Vypeckované švestky necháme namáčet cca 2h ve vlažné vodě, čočku namáčíme přes noc.

2

Poté čočku zalijeme vodou, přidáme nakrájenou cibuli, utřený česnek a na mírném ohni povaříme cca 30 minut.

3

Vložíme švestky, přidáme koření, vepřovou krev a vaříme dalších 30 minut. Dochutíme octem, solí, cukrem a podáváme.

Poznámka

čočku namočíme den předem místo švestek můžeme použít sušené meruňky

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept