Podhimalájská polévka s čočkou a švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Podhimalájská polévka s čočkou a švestkami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 39257 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
250 g | Čočka jedlá |
1 špetka | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Hřebíček |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
120 g | Švestky sušené |
1 hrnek | Vepřová krev |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 877,6mg |
Vláknina | 44g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Čočka jedlá, Cukr krupice, Hřebíček, Ocet vinný, Skořice mletá, Sůl, Švestky sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vepřová krev mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Podhimalájská polévka s čočkou a švestkami postup přípravy receptu:
1 | Vypeckované švestky necháme namáčet cca 2h ve vlažné vodě, čočku namáčíme přes noc. |
2 | Poté čočku zalijeme vodou, přidáme nakrájenou cibuli, utřený česnek a na mírném ohni povaříme cca 30 minut. |
3 | Vložíme švestky, přidáme koření, vepřovou krev a vaříme dalších 30 minut. Dochutíme octem, solí, cukrem a podáváme. |
Poznámka
čočku namočíme den předem místo švestek můžeme použít sušené meruňky