Recept

Slavnostní barevný pilaf

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 39259
Kategorie: Rýže

Ingredience

1 ks Brambory
4 stroužek Česnek
2 ks Cibule
2 ks Citrony
150 g Cukr moučkový
4 ks Feferony
250 g Jogurt bílý
0,5 kávová lžička Kmín drcený
100 g Kokos - mletý (Kopra)
50 g Mandle
250 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
50 g Rozinky tmavé
500 g Rýže loupaná
2 kávová lžička Šafrán
500 g Skopové maso mleté
1 kg Skopové maso přední
2 špetka Sůl
5 dl Voda pitná
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

81% Kalorie 1,603 kcal
Kilojoule 6 708kJ
32% Sacharidy 116 g
141% Tuky 106 g
13% Sodík 256 mg
91% Bílkoviny 51 g

Slavnostní barevný pilaf postup přípravy receptu:

1

Česnek, feferonky a petrželku nasekáme nadrobno. Smícháme s nastrouhaným vařeným bramborem a mletým masem. Přidáme zázvor, pepř, trochu kmínu, muškátový oříšek a ochutíme solí. Směs necháme odpočinout.

2

Jednu cibuli nakrájíme, na rozpáleném másle necháme zesklovatět, přidáme nakrájené maso, kmín a osolíme. Podlijeme vodou a dusíme doměkka.

3

Nasekané mandle smícháme s rozinkami. Šafrán rozmícháme ve šťávě vymačkané z citronů, cukr svaříme v 1/4 litru vody.

4

Ze směsi mletého masa vytvoříme malé kuličky a na másle je osmažíme. Mandle s rozinkami upražíme rovněž na másle. Strouhaný kokos důkladně rozvaříme v trošce vody. Rýži propláchneme a polovinu dáme dusit. Když je napůl hotová, přidáme citronovou šťávu se šafránem a promícháme.

5

V jiné nádobě rozehřejeme máslo, přidáme špetku soli, kokosové mléko a druhou nakrájenou cibuli. Vsypeme zbytek rýže a podlijeme. Dusíme do poloměkka. Takto nám vznikne dvojí rýže-bílá a žlutá.

6

Do bílé rýže vmícháme hotové kostky masa i se šťávou, všechny zbylé ingredience s jogurtem a svařeným cukrem, důkladně promícháme a třetinu směsi přemístíme do kastrolu. Na tuto vrstvu dáme polovinu žluté rýže, pak druhou třetinu bílé, rozetřeme zbytek žluté a nakonec dáme zbylou bílou rýži. Přiklopíme a necháme ještě chvíli podusit.

7

Hotový pilaf opatrně vyklopíme na horký podnos, dozdobíme smaženými kuličkami z mletého masa a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept