Jednoduchý recept

Pečené hovězí s červenou řepou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 39260

Ingredience

500 g Brambory
2 ks Cibule
500 g Hovězí maso zadní
1 dl Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
0,5 l Víno červené
1 l Vývar z hovězích kostí
300 g Červená řepa
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 480 kcal
Kilojoule 2 010kJ
7% Sacharidy 24 g
34% Tuky 25 g
41% Sodík 822 mg
49% Bílkoviny 28 g

Pečené hovězí s červenou řepou postup přípravy receptu:

1

Červenou řepu umyjeme, vložíme do hrnce s vodou a vaříme, asi 40 minut, podle velikosti řepy. Měkkou vyndáme z hrnce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kolečka o průměru 2 cm.

2

Maso nakrájíme na malé kostky, které na pánvi na rozpáleném oleji zprudka za stálého míchání opečeme, zalijeme vínem smíchaným s pepřem a podusíme asi 15 minut.

3

Z pánve maso přeložíme do pekáče, posypeme nakrájenými rajčaty, poklademe oloupanou a na tenká kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme oloupané a na silnější plátky nakrájené brambory, osolíme a nakonec naskládáme připravená kolečka červené řepy. Do vývaru dáme prolisovaný česnek, pomerančovou šťávu, promícháme a zalijeme suroviny na pekáči. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby a maso pečeme přibližně 120 minut.

4

Hotový pokrm vyndáme z trouby a porcujeme ještě teplý na mělký talíř.

Poznámka

Pečené maso s červenou řepou podáváme teplé, ozdobíme nasekaným koprem a plátkem citrónu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept