Pečené hovězí s červenou řepou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené hovězí s červenou řepou
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 39260 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Brambory |
300 g | Červená řepa |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
500 g | Hovězí maso zadní |
1 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Víno červené |
2 l | Voda pitná |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 56,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Červená řepa, Česnek, Cibule, Rajčata, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené hovězí s červenou řepou postup přípravy receptu:
1 | Červenou řepu umyjeme, vložíme do hrnce s vodou a vaříme, asi 40 minut, podle velikosti řepy. Měkkou vyndáme z hrnce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kolečka o průměru 2 cm. |
2 | Maso nakrájíme na malé kostky, které na pánvi na rozpáleném oleji zprudka za stálého míchání opečeme, zalijeme vínem smíchaným s pepřem a podusíme asi 15 minut. |
3 | Z pánve maso přeložíme do pekáče, posypeme nakrájenými rajčaty, poklademe oloupanou a na tenká kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme oloupané a na silnější plátky nakrájené brambory, osolíme a nakonec naskládáme připravená kolečka červené řepy. Do vývaru dáme prolisovaný česnek, pomerančovou šťávu, promícháme a zalijeme suroviny na pekáči. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby a maso pečeme přibližně 120 minut. |
4 | Hotový pokrm vyndáme z trouby a porcujeme ještě teplý na mělký talíř. |
Poznámka
Pečené maso s červenou řepou podáváme teplé, ozdobíme nasekaným koprem a plátkem citrónu.