Marinované skopové plátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované skopové plátky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 39262 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Cukr moučkový |
100 g | Kečup |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kg | Skopová kýta |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 224,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 38,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Cukr moučkový, Ocet vinný, Olej rostlinný, Sůl, Zázvor mletý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované skopové plátky postup přípravy receptu:
1 | Na marinádu smícháme mletý zázvor, chilli, utřený česnek, cukr, ocet a sůl. Vložíme plátky masa a necháme marinovat cca 4h. |
2 | Mezitím uvaříme brambory do poloměkka a nakrájíme na kolečka. Cibuli nasekáme a na rozpáleném oleji orestujeme dozlatova. Vyjmeme z tuku, na něm pak osmažíme maso po obou stranách doměkka, vyjmeme a uchováme teplé. |
3 | Na zbylém tuku osmažíme brambory. |
4 | Plátky masa rozdělíme na talíře, posypeme osmaženou cibulkou, obložíme bramborami a podáváme s kečupem. |
Poznámka
čas přípravy je bez doby marinování masa-4h