Jednoduchý recept

Chlebová placka s olivami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 39263

Ingredience

2 kávová lžička Droždí
500 g Mouka pšeničná hladká
75 ml Olej olivový
200 g Olivy černé
2 polévková lžíce Oregano sušené
1 kávová lžička Sůl
175 ml Voda pitná
75 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 537 kcal
Kilojoule 2 247kJ
21% Sacharidy 76 g
27% Tuky 20 g
32% Sodík 639 mg
22% Bílkoviny 12 g

Chlebová placka s olivami postup přípravy receptu:

1

Droždí nasypeme do velké mísy a zalijeme 100ml vlažné vody. Počkáme pět minut a droždí ve vodě pořádně rozmícháme. Pak přidáme mouku, sůl a pořádně promícháme. Těsto pak zakryjeme, dáme na teplé místo a počkáme 20 minut na vykynutí.

2

Poté nalijeme do mísy olej a bílé víno. Promícháme a popřípadě přidáme mouku či vodu, aby vzniklo pevné a lepkavé těsto. Potom do těsta vložíme na kolečka nakrájené olivy. Následně vše vyklopíme na pracovní stůl a minimálně pět minut hněteme.

3

Těsto vrátíme do mísy a necháme alespoň hodinu a půl kynout. Těsto by mělo zhruba 2x zvětšit svůj objem.

4

Na pomoučeném stole pak vyválíme placku o průměru cca 25 centimetrů a výšce jednoho centimetru. Placku přeneseme na vymazaný plech a posypeme oreganem, přikryjeme utěrkou a opět necháme půl hodiny "odpočívat".

5

Nakonec už jen vložíme do trouby a necháme 30 minut péct při teplotě 200 stupňů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept