Recept

Skopové rizoto s feferonkami

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 39264
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 ks Bobkový list
6 stroužek Česnek
1 kávová lžička Chilli koření mleté
2 ks Cibule
4 ks Feferony
4 polévková lžíce Jogurt bílý
4 ks Kardamom
2 kávová lžička Kmín drcený
1 špetka Majoránka
50 g Mandle
200 g Máslo čerstvé
500 g Rýže loupaná
500 g Skopová plec
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

71% Kalorie 1,396 kcal
Kilojoule 5 840kJ
40% Sacharidy 143 g
108% Tuky 81 g
5% Sodík 90 mg
55% Bílkoviny 31 g

Skopové rizoto s feferonkami postup přípravy receptu:

1

Cibuli nasekáme, orestujeme na rozpáleném másle a polovinu odložíme na dozdobení. Na zbylou cibuli vložíme na kostky nakrájené maso, jogurt, osolíme a smažíme do zhnědnutí. Poté mírně podlijeme, přidáme koření a podusíme. Nakonec vmícháme utřený česnek.

2

Rýži udusíme doměkka, polovinu odebereme, na zbytek navrstvíme maso se šťávou, posypeme nadrobno nasekanými feferonkami a mandlemi a zakryjeme zbytkem rýže. Můžeme přilít trochu vody nebo mléka, vložíme do vyhřáté trouby a necháme cca 15 minut dusit.

3

Hotový pokrm rozdělíme na talíře, posypeme zbytkem osmažené cibulky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept