Skopové rizoto s feferonkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové rizoto s feferonkami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 39264 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
6 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibule |
4 ks | Feferony |
4 polévková lžíce | Jogurt bílý |
4 ks | Kardamom |
2 kávová lžička | Kmín drcený |
1 špetka | Majoránka |
50 g | Mandle |
200 g | Máslo čerstvé |
500 g | Rýže loupaná |
500 g | Skopová plec |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 143g |
---|---|
Cholesterol | 60,9mg |
Draslík | 858,6mg |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,1mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 68,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Feferony, Jogurt bílý, Kardamom, Kmín drcený, Majoránka, Mandle, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové rizoto s feferonkami postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nasekáme, orestujeme na rozpáleném másle a polovinu odložíme na dozdobení. Na zbylou cibuli vložíme na kostky nakrájené maso, jogurt, osolíme a smažíme do zhnědnutí. Poté mírně podlijeme, přidáme koření a podusíme. Nakonec vmícháme utřený česnek. |
2 | Rýži udusíme doměkka, polovinu odebereme, na zbytek navrstvíme maso se šťávou, posypeme nadrobno nasekanými feferonkami a mandlemi a zakryjeme zbytkem rýže. Můžeme přilít trochu vody nebo mléka, vložíme do vyhřáté trouby a necháme cca 15 minut dusit. |
3 | Hotový pokrm rozdělíme na talíře, posypeme zbytkem osmažené cibulky a podáváme. |