Recept

Pečený lilek s červenou řepou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 39267

Ingredience

10 g Kmín celý
400 g Lilek
1 polévková lžíce Med včelí
10 g Muškátový květ
1 polévková lžíce Ocet malinový
1 dl Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
250 g Smetana 33% (šlehačka)
200 g Sýr Eidam cihla 45%
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
500 g Vepřové maso mleté
300 g Červená řepa
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 715 kcal
Kilojoule 2 991kJ
4% Sacharidy 16 g
82% Tuky 62 g
29% Sodík 571 mg
50% Bílkoviny 28 g

Pečený lilek s červenou řepou postup přípravy receptu:

1

Červenou řepu umyjeme a v hrnci s vodou vaříme doměkka, asi 30 minut, podle velikosti řepy. Uvařenou scedíme, oloupeme a na středně velkém struhadle nastrouháme do misky, kam přidáme ocet, med, kmín, 2 lžíce oleje, promícháme a zatím necháme stranou.

2

Na pánvi rozpálíme olej, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, vložíme mleté maso, podle chuti nastrouháme muškátový květ, osolíme, opepříme a podusíme do změknutí masa.

3

Lilek rozkrojíme po délce, vydlabeme střed, a poloviny naskládáme na pečící plech. Vezmeme připravenou červenou řepu a lžící naplníme poloviny lilku. Na řepu položíme plátek eidamu, následovně mleté maso, a zase červenou řepu.

4

Do smetany rozklepneme celé vejce, rozšleháme a zalijeme naplněné lilky. Posypeme nasekanou petrželovou nati, vložíme do předehřáté trouby, kde zapékáme asi 30 minut.

5

Upečený pokrm vyndáme z trouby, porce klademe na teplé talíře a ihned podáváme.

Poznámka

Jídlo servírujeme teplé na teplém talíři s opečenou bagetou nebo čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept