Divoká rýže s jarní zeleninkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Divoká rýže s jarní zeleninkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 39268 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
100 g | Chřest sterilovaný |
100 g | Hrášek |
65 g | Karotka |
80 g | Mandle plátky |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
200 g | Rýže Basmati |
100 g | Rýže černá |
1 špetka | Sůl |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 402,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chřest sterilovaný, Hrášek, Karotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Rýže Basmati, Rýže černá, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Divoká rýže s jarní zeleninkou postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a nasekáme stroužky česneku. Omyjeme, očistíme, podélně rozpůlíme a nakrájíme bílé a světlezelené části pórku na "půlkolečka". Omyjeme mrkev, očistíme a nakrájíme na kostky. Otřepeme chřest od nálevu a nakrájíme na 2cm dlouhé kousky. |
2 | Bez tuku na teflonové pánvi orestujeme mandlové plátky dozlatova. Přivedeme k varu vývar, dokořeníme solí a pepřem a snížíme teplotu. Na velké pánvi při střední teplotě rozehřejeme máslo nebo olej. Podusíme na pánvi česnek s pórkem, přimícháme rýži, mrkev a zaléváme horkým vývarem. Když rýže vývar vsákne, přilijeme vždy jen šálek vývaru. Jakmile zbyde již poslední šálek vývaru, přidáme na pánev chřest s hráškem a vše společné povaříme. |
3 | Krátce před podáváním posypeme mandlovými plátky. |