Jednoduchý recept

Divoká rýže s jarní zeleninkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 39268
Kategorie: Rýže

Ingredience

2 stroužek Česnek
100 g Chřest sterilovaný
100 g Hrášek
65 g Karotka
80 g Mandle plátky
3 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Pórek
200 g Rýže Basmati
100 g Rýže černá
1 špetka Sůl
1 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 693 kcal
Kilojoule 2 898kJ
16% Sacharidy 59 g
28% Tuky 21 g
47% Sodík 944 mg
25% Bílkoviny 14 g

Divoká rýže s jarní zeleninkou postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a nasekáme stroužky česneku. Omyjeme, očistíme, podélně rozpůlíme a nakrájíme bílé a světlezelené části pórku na "půlkolečka". Omyjeme mrkev, očistíme a nakrájíme na kostky. Otřepeme chřest od nálevu a nakrájíme na 2cm dlouhé kousky.

2

Bez tuku na teflonové pánvi orestujeme mandlové plátky dozlatova. Přivedeme k varu vývar, dokořeníme solí a pepřem a snížíme teplotu. Na velké pánvi při střední teplotě rozehřejeme máslo nebo olej. Podusíme na pánvi česnek s pórkem, přimícháme rýži, mrkev a zaléváme horkým vývarem. Když rýže vývar vsákne, přilijeme vždy jen šálek vývaru. Jakmile zbyde již poslední šálek vývaru, přidáme na pánev chřest s hráškem a vše společné povaříme.

3

Krátce před podáváním posypeme mandlovými plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept