Jednoduchý recept

Schiacciata s cibulí a sýrem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 39269
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

3 ks Cibule
2 kávová lžička Droždí
500 g Mouka pšeničná hladká
200 g Mozzarella
5 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Sůl
2 kávová lžička Tymián čerstvý
350 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 919 kcal
Kilojoule 3 847kJ
37% Sacharidy 132 g
37% Tuky 28 g
45% Sodík 901 mg
63% Bílkoviny 35 g

Schiacciata s cibulí a sýrem postup přípravy receptu:

1

Jako první připravíme kvásek. Lžičku droždí rozpustíme ve 150ml vody a necháme 5 minut stát. Pak přidáme 125g mouky a necháme minimálně 12 hodin kvasit. Kvásek by pak měl být řídký a nakysle vonět.

2

Na těsto připravíme velkou mísu. Nasypeme do ní droždí a zalijeme 100ml vody. Necháme pět minut droždí rozpustit, pak promícháme a přidáme mouku se solí. Následně vmícháme olej a kvásek. Pokud je těsto stále příliš drobivé, přilijeme vodu. V opačném případě využijeme mouky.

3

Těsto vyndáme z mísy na pomoučený stůl a minimálně pět minut hněteme. Poté vrátíme zpět do mísy a necháme hodinu a půl kynout. Pak z těsta vyválíme placku o průměru cca 25cm. Přeneseme na vymazaný plech a začneme připravovat náplň. Nakrájíme cibuli a nastrouháme sýr. Obě ingredience rovnoměrně rozložíme na těsto a vše ještě posypeme tymiánem a pokapeme olejem.

4

Pak už jen stačí vše dát do předehřáté trouby na 200 stupňů a péct 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept