Jednoduchý recept

Schiacciata s rozinkami a vínem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 39270

Ingredience

5 kávová lžička Cukr krupice
2 kávová lžička Droždí
300 g Hroznové víno
500 g Mouka pšeničná hladká
5 kávová lžička Olej olivový
200 g Rozinky bílé
1 kávová lžička Sůl
350 ml Voda pitná
150 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 584 kcal
Kilojoule 2 443kJ
33% Sacharidy 119 g
6% Tuky 5 g
15% Sodík 290 mg
23% Bílkoviny 13 g

Schiacciata s rozinkami a vínem postup přípravy receptu:

1

Jako první připravíme kvásek. Lžičku droždí rozpustíme ve 150ml vody a necháme 5 minut stát. Pak přidáme 125g mouky a necháme minimálně 12 hodin kvasit. Kvásek by pak měl být řídký a nakysle vonět. Hrozinky naložíme cca dvě hodiny před pečením do bílého vína.

2

Na těsto připravíme velkou mísu. Nasypeme do ní droždí a zalijeme 100ml vody. Necháme pět minut rozpustit, pak promícháme a přidáme mouku se solí. Následně vmícháme olej a kvásek. Pokud je těsto stále příliš drobivé, přilijeme vodu. V opačném případě využijeme mouky.

3

Těsto vyndáme z mísy na pomoučený stůl a minimálně pět minut hněteme. Poté vrátíme zpět do mísy a necháme hodinu a půl kynout. Z těsta nyní vyválíme dvě placky o průměru 25 centimetrů a šířce zhruba jednoho centimetru.

4

Rozinky teď rovnoměrně rozsypeme na těsto a zakryjeme druhou plackou. Necháme 30 minut kynout. Do horní placky vmáčkneme vypeckované hroznové víno a posypeme cukrem. Teď už jen stačí dát do trouby a nechat 45 minut péct při těplotě 200 stupňů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept