Jednoduchý recept

Velké domácí briošky

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 39271
Kategorie: Přílohy

Ingredience

2 kávová lžička Cukr krupice
2 kávová lžička Droždí
200 g Máslo čerstvé
375 g Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí
50 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 334 kcal
Kilojoule 1 397kJ
8% Sacharidy 29 g
27% Tuky 20 g
10% Sodík 191 mg
16% Bílkoviny 9 g

Velké domácí briošky postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme droždí a zalijeme vodou. Necháme pět minut rozpouštět a vmícháme mouku, cukr a sůl. Pořádně promícháme a těsto vyklopíme na stůl. Minimálně pět minut hněteme.

2

Těsto vrátíme do mísy, přidáme máslo a pět rozšlehaných vajec. Zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi jednu hodinu. Těsto následně vyklopíme na pomoučený stůl a opět pět minut hněteme. Máslem vymažeme formičky.

3

Těsto rozdělíme na cca 10 kusů a z každého kusu dáme asi 1/4 stranou. Poté vezmeme větší část těsta a co nejvíc napěchujeme do formičky. Do středu briošky uděláme důlek a vložíme kuličku vytvořenou z menší části těsta.

4

Nakonec už jen stačí 20 minut počkat, dokud briošky nedokynou a pomazat rozšlehanými vejci. Pečeme 15 až 20 minut při teplotě 220 stupňů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept