Jednoduchý recept

Brioška z Nanterre

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 39272
Kategorie: Přílohy

Ingredience

2 kávová lžička Cukr krupice
2 kávová lžička Droždí
200 g Máslo čerstvé
375 g Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí
50 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 417 kcal
Kilojoule 1 746kJ
10% Sacharidy 36 g
34% Tuky 26 g
12% Sodík 239 mg
20% Bílkoviny 11 g

Brioška z Nanterre postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme droždí a zalijeme vodou. Necháme pět minut rozpouštět a pak vmícháme mouku, cukr a sůl. Pořádně promícháme a těsto vyklopíme na stůl. Minimálně pět minut hněteme.

2

Těsto vrátíme do mísy a přidáme máslo a pět rozšlehaných vajec. Pořádně promícháme, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi jednu hodinu. Těsto potom vyklopíme na pomoučený stůl a znovu pět minut hněteme. Máslem vymažeme formu na chléb.

3

Těsto rozdělíme na cca 8 kusů a z každé části vytvarujeme jednu kouli. Ty naskládáme do formy na chléb tak, aby zaplnily dvě řady a zároveň se navzájem dotýkaly.

4

Pak už jen stačí 40 minut počkat, dokud briošky nedokynou a pomazat rozšlehanými vejci. Pečeme 35 minut v troubě při teplotě 220 stupňů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept