Sýrová brioška s příchutí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrová brioška s příchutí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 39273 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
2 kávová lžička | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Droždí |
1 kávová lžička | Fenykl obecný |
1 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
200 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Máta |
375 g | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Provensálské koření |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 45% |
6 ks | Vejce slepičí |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 236,3mg |
Draslík | 180,9mg |
Vláknina | 845,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Fenykl obecný, Koriandr čerstvý, Máta, Sůl, Sýr Eidam cihla 45%, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrová brioška s příchutí postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme droždí a zalijeme vodou. Necháme pět mnut rozpouštět a pak vmícháme mouku, cukr a sůl. Pořádně promícháme a pak těsto vyklopíme na stůl. Minimálně pět minut hněteme. |
2 | Těsto vrátíme do mísy, přidáme máslo, pět rozšlehaných vajec, dvě třetiny nastrouhaného sýru a koření. Promícháme, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi jednu hodinu. Těsto pak vyklopíme na pomoučený stůl a znovu pět minut hněteme. Máslem vymažeme formy. |
3 | Těstem vyplníme formy a potom už jen stačí 20 minut počkat, dokuď briošky nedokynou, pomazat je rozšlehanými vejci a posypat sýrem. Pečeme 15 až 20 minut při teplotě 220 stupňů. |