Recept

Sýrová brioška s příchutí

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 39273
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

2 kávová lžička Cukr krupice
2 kávová lžička Droždí
1 kávová lžička Fenykl obecný
1 kávová lžička Koriandr čerstvý
200 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Máta
375 g Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Provensálské koření
1 kávová lžička Sůl
200 g Sýr Eidam cihla 45%
6 ks Vejce slepičí
50 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 510 kcal
Kilojoule 2 134kJ
10% Sacharidy 37 g
44% Tuky 33 g
24% Sodík 481 mg
31% Bílkoviny 18 g

Sýrová brioška s příchutí postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme droždí a zalijeme vodou. Necháme pět mnut rozpouštět a pak vmícháme mouku, cukr a sůl. Pořádně promícháme a pak těsto vyklopíme na stůl. Minimálně pět minut hněteme.

2

Těsto vrátíme do mísy, přidáme máslo, pět rozšlehaných vajec, dvě třetiny nastrouhaného sýru a koření. Promícháme, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi jednu hodinu. Těsto pak vyklopíme na pomoučený stůl a znovu pět minut hněteme. Máslem vymažeme formy.

3

Těstem vyplníme formy a potom už jen stačí 20 minut počkat, dokuď briošky nedokynou, pomazat je rozšlehanými vejci a posypat sýrem. Pečeme 15 až 20 minut při teplotě 220 stupňů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept